How to: Je haar beschermen tegen de zon!

How to: Je haar beschermen tegen de zon!

Yessss de zon is weer aan het schijnen! En niet zomaar een dagje tussendoor, nee gewoon echt een paar dagen op een rij. Heerlijk! Je haar is er  helaas alleen niet zo erg blij mee.. De zon, zwembadwater en zeewater kan je haren  gemakkelijk uitdrogen, beschadigen en zelfs verkleuren. We hebben daarom een lijstje gemaakt met de beste tips om je haar te verzorgen en beschermen. Lees hieronder alle tips!

Wat doet de zon eigenlijk met je haar?

Doormiddel van UV-B straling maakt je lichaam vitamine D aan. Deze vitamine zorgt ervoor dat je haar sneller groeit. Dezelfde straling zorgt ervoor dat de keratine en eiwitgehalte in je haar behoorlijk afnemen waardoor je erg futloos, slaap en droog wordt.

Haarverzorging

Een goede haarverzorging is natuurlijk altijd belangrijk, in de zomer is het alleen extra belangrijk. Zorg ervoor dat je een goede shampoo en conditioner gebruikt met UV bescherming. De Argan Shampoo, Conditioner en haarolie van Amiers bieden dit. Argan is zelf een natuurlijke beschermer tegen UV-straling.

Tips voor een stralende zomers

  • Vermijd agressieve haarbehandelingen voordat je op vakantie gaat. Wil je toch echt bijvoorbeeld je haar verven? Zorg dan voor milderen producten, zoals een haarspoeling.
  • Bescherm je haar als je de zon in gaat met een beschermende product met een UV-filter. Alle Argan Haarproducten van Amiers bieden een natuurlijke UV-filter.
  • Maak je haar alvast nat met kraanwater voordat je gaat zwemmen, hierdoor kan je haar minder zeewater of chloorwater opnemen.
  • Spoel je haar goed uit na het zwemmen en gebruik daarna een product met een UV-filter zoals de Argan producten van Amiers.
  • Draag je haar zoveel mogelijk in een staart of knot, hierdoor kan de zon niet al je haar beïnvloeden i.p.v. al je haar.
  • De beste tijd om de zon zoveel mogelijk te vermijden is tussen 12:00 en 15:00.
Terug naar blog